Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2017 » Травень » 23 » Всеукраїнський тиждень планування сімї та збереження репродуктивного здоров’я
21:48
Всеукраїнський тиждень планування сімї та збереження репродуктивного здоров’я

   З нагоди проведення в Тернопільській області Всеукраїнського тижня планування сімї та збереження репродуктивного здоров’я відбулася прес – конференції УОЗ із засобами масової інформації
22 травня 2017 року в Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина» відбулася прес – конференція спеціалістів УОЗ із засобами масової інформації. Запрошені ЗМІ : ІНТБ , «Свобода», «Вільне життя», «Тернопіль вечірній» « Місто », «Номер 1» та інші.
      Прес – конференцію з привітальним словом відкрила Чайковська Лідія Зіновіївна - – заступник начальника УОЗ. Вона зазначила, що згідно наказу УОЗ Тернопільської облдержадміністрації з 16.05.по 23.05.2017 року в Тернопільській області проводиться обласний тиждень планування сімї та збереження репродуктивного здоров’я. В рамках проведення тижня в ЛПЗ проведено низку інформаційно - просвітницьких та профілактичних заходів (прес- конференції, круглі столи, лекції, бесіди, виступи спеціалістів у засобах масової інформації, просвітницькі акції з питань відповідального батьківства та підтримки сімї,профілактики захворювань репродуктивної системи, здорового способу життя , планування сімї та безпечного материнства), провідними фахівцями даного напрямку, органами місцевої влади, місцевого самоврядування та громадськими організаціями. Згідно показників репродуктивного здоров’я Тернопільська область займає в Україні провідні місця завдяки наполегливій праці фахівців. Понад 60% найскладніших пологів у жінок з екстрагенітальної патологією та ускладненою вагітністю проходять на 3 рівні медичної допомоги в реконструйованому на сучасному рівні Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина». Федченко Олексій Олексійович - головний спеціаліст акушер - гінеколог УОЗ облдержадміністрації доповів про стан репродуктивного здоров’я населення в Тернопільській області. Для визначення зазначених проблем функціонують мережі служб планування сімї, тому що надзвичайно важлива профілактика планування сімї для народження здорового потомства. Завдяки заходам десятирічного впровадження Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації», яка закінчилась в 2015 році та внеску проектів міжнародної технічної допомоги , що працювали в цей період, вдалось покращити ситуацію в сфері репродуктивного здоров’я, особливо щодо створення умов безпечного материнства.
   Детально про організацію служби планування сімї та збереження репродуктивного здоров’я в області висвітлив Кашуба Павло Володимирович – головний позаштатний спеціаліст репродуктолог УОЗ облдержадміністрації. Він наголосив, що 1 червня 2017 року буде відзначатись 20 років діяльності служб планування сімї в Україні. На жаль,Тернопільська область – єдина область в Україні, в якій відсутній Центр планування сімї та репродукції людини, як окремий підрозділ з штатним розписом, відповідно до вимог спільного наказу МОЗ України та Національної академії медичних наук України від 29.11.2013р.№ 1030 /102 «Про удосконалення системи планування сімї та охорони репродуктивного здоров’я в Україні ». Куценко Віктор Васильович - головний лікар ТОКПЦ «Мати і дитина», розповів про роботу Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина». Завдяки впровадженню сучасних перинатальних технологій, які базуються на найкращих світових практиках, а саме: створення індивідуальних /сімейних пологових залів, палат для спільного перебування матері та дитини, забезпечення теплового ланцюжка, нових підходів до первинної реанімації (стабілізації стану, дихальної підтримки у новонароджених), та реорганізації акушерських та неонатологічних відділень, вдалося знизити рівень малюкової смертності. Про контрацепцію в підлітковому віці та профілактику ЗПСШ доповіла Петренко Наталя Володимирівна, доцент кафедри акушерства та гінекології №2 ТДМУ ім. І.Я.Горбачевського.
Маланчук Лариса Михайлівна - д. м.н., професор, завідувачка кафедри акушерства та гінекології №1 ТДМУ ім. І.Я.Горбачевського розповіла про впровадження в Тернопільській області Національного соціально – інформаційного проекту « Жіночність майбутнього» .
Про удосконалення організації надання медичної допомоги підліткам та молоді на засадах дружнього підходу «Клініки ДМ » в м. Тернополі та області доповіла
Поворозник Світлана Михайлівна – головний позаштатний спеціаліст підлітковий терапевт УОЗ, координатор мережі кабінетів «Клініки дружньої до молоді» ТОКДЛ.
Як здійснюється підготовка молоді до батьківства і про роботу школи відповідального батьківства та материнства розповіла Наконечна Іванна Євгенівна – лікар акушер гінеколог кабінету планування сімї ТМКЛ №2. Питання надання перинатальної допомоги ВІЛ – інфікованим жінкам в умовах ТОКПЦ «Мати і дитина» висвітлила Грабчак Ірина Леонідівна - завідуюча пологовим відділенням ТОКПЦ.
Про методи проведення санітарно - освітньої роботи серед населення Тернопільської області з питань збереження репродуктивного здоров’я розповіла Гричук Ірина Василівна – лікар методист КУТОР «Центр здоров’я»

 

Прес - служба УОЗ.

Переглядів: 939 | Додав: Andrew | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar