Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2020 » Червень » 22 » КОРИСТЬ ДОНАЦІЇ ДЛЯ ДОНОРІВ
11:03
КОРИСТЬ ДОНАЦІЇ ДЛЯ ДОНОРІВ

КОРИСТЬ ДОНАЦІЇ ДЛЯ ДОНОРІВ

(за матеріалами donor.ua)

 

Користь донорства крові для реципієнтів цілком зрозуміла, але не менш важливе те, що донація добре впливає на самих донорів!

 

Покращує серцево-судинне здоров'я. Як відомо, в'язкість крові є однією з основних причин серцево-судинних захворювань (повідомляє Гарвардська Медична Школа). Від того, наскільки кров густа, залежить чи завдає вона шкоди судинам. Ви можете зменшити в'язкість крові, регулярно здаючи кров. Крім цього, донорство зменшить кількість заліза, що окислюється у вашій крові. Велика кількість заліза погіршує стан серцево-судинної системи.

 

Знижує ризик розвитку серцевих нападів та інсультів. У дослідженні, опублікованому в журналі Американської асоціації серця, науковці виявили, що люди віком від 43 до 61 років мали менше серцевих нападів та інсультів, якщо здавали кров кожні шість місяців.

 

Знижує ризик розвитку раку. Зменшення кількості заліза в організмі може мінімізувати ризик появи раку. Про це свідчить дослідження опубліковане в Journal of the National Cancer Institute. 1200 людей поділили на групи і протягом чотирьох років спостерігали за станом їхнього здоров’я. Одна група здавала кров двічі на рік, а інша ні. Результати показали, що перша група донорів мала нижчий рівень заліза (відповідно менший ризик раку та смертності), ніж друга група.

 

Спалює калорії. За даними Каліфорнійського університету Сан-Дієго, люди спалюють приблизно 650 калорій за одну донацію. Донор, що регулярно здає кров, може втрачати значну кількість ваги, але це не слід розглядати як план «схуднення будь-якими способами». Аби стати донором, треба мати вагу більшу за 50 кг і підтримувати здоровий рівень заліза в організмі.

 

Безкоштовний аналіз крові. В рамках донації донори проходять безкоштовний тест на сифіліс, ВІЛ, гепатити та інші захворювання. Це чудова можливість постійно вести моніторинг стану свого здоров‘я, а також бути певним, що кров безпечна для реципієнтів.

 

Зважаючи на такі переваги донорства, можна сказати одне - час закочувати рукав і рятувати життя (своє в тому ж числі)!

Переглядів: 523 | Додав: andrewkutsenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar