Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2020 » Квітень » 8 » Як зміцнити свій імунітет та запобігти зараженню COVID-19
10:42
Як зміцнити свій імунітет та запобігти зараженню COVID-19

Продукти харчування які підвищують імунітет

Для початку, звичайно ж, варто згадати про мед, який містить безліч вітамінів — А, В, С, Е, К, а також фолієву кислоту. У ньому також у великій кількості є флавоноїди, які регулюють активність ферментів в організмі.

Певна річ, варто їсти лише натуральний мед. Штучний не принесе вам нічого, крім надлишку цукру.

Молочні продукти також вкрай важливі для імунітету. Не варто зловживати солодкими йогуртами або молоком в чистому вигляді. Для того щоб підвищити імунітет, варто вживати кефір або ряжанку. У них містяться пробіотики, які нормалізують травлення і допомагають виводити з організму шлаки.

У горіхах містяться вкрай корисні жирні кислоти омега-3 і рослинний білок, який на відміну від білків в м’ясі, не призводить до утворення шлаків в організмі. Крім того, горіхи збагачені калієм, магнієм і фосфором, які дуже сприяють зміцненню імунітету.

Цитрусові — це джерело вітаміну С, який хоч і не є насправді тією «панацеєю від усіх бід», яким його вважали в XX столітті, проте вкрай важливий для імунітету.

І нарешті, ягоди. Чорниця, малина й інші ягоди багаті вітамінами і антиоксидантами і є просто «турбо-прискорювачами» для імунітету.

Вітаміни для імунітету

Почати варто з вітаміну С. Яблука і цитрусові, звичайно, допоможуть вам отримувати його природним чином, але цей ключовий для імунітету і метаболізму вітамін не завадить вживати і в пігулках.

Ще один найважливіший «двигун» імунної системи — вітамін А. Він не тільки допомагає нормальному функціонуванню органів зору та серцево-судинної системи, а також є запорукою здорового імунітету.

Вітамін Е відіграє величезну роль у виробленні антитіл, важливих для опору до вірусів.

Вітамін D, відомий своєю роллю в зміцненні кісток, також важливий і для імунітету.

Діяльність яка підвищує імунітет

Не слід забувати також про те, що імунітет залежить не тільки від вітамінів і мікроелементів, а й від низки інших чинників.

Наприклад, стрес, тим більше хронічний, призводить до падіння імунітету.

Приділяйте щонайменше одну годину на день особисто для себе.

На ваш імунітет може вплинути навіть така «дрібниця», як зволожувач повітря в квартирі. А також регулярні вологі прибирання. Дихайте свіжим повітрям, і організм віддячить вам за це.

Медики також рекомендують дотримуватися розпорядку дня — вставати і лягати в один і той же час.

Фізична активність вкрай необхідна для нормальної роботи імунної системи.

Також не завадить виробити звичку регулярно приймати контрастний душ.

До того ж варто пам’ятати про необхідність пити в достатній кількості питну воду кожен день. Це може бути від 1,5 до 3 л звичайної води на день, залежно від маси вашого тіла.

Джерело: https://nv.ua

Переглядів: 608 | Додав: Andrew | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar