Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2020 » Квітень » 28 » Як стати донором крові?
22:30
Як стати донором крові?

Як стати донором крові?

(за матеріалами www.donor.ua)

Донором крові в Україні може бути здорова людина віком від 18 років, вагою від 50 кг. Якщо з віком та кілограмами більш-менш зрозуміло, то яка ж це здорова людина зрозуміти складніше. Отже, здорова людина — це та, яка не має протипоказів до донорства. Іншими словами, якщо ви приймаєте ліки, маєте хронічні захворювання чи стоїте на обліку — донорство крові вам протипоказане чи на постійній основі, чи на тимчасовій.

А тепер перейдемо до деталей і ознайомимось які саме є протипокази до донорства. Вони діляться на тимчасові та абсолютні і ми рекомендуємо обов'язково ознайомитись з ними за посиланнями.

Чому ж існує такий величезний список протипоказів і навіщо вони, адже кров все одно перевіряють/тестують в лабораторії перед тим як видати пацієнтам в лікарні. Це все тому, що донорство в першу чергу — це турбота про донора, тобто працює принцип "не нашкодь собі". Адже погодьтесь, якщо людина потребує допомоги чи через підвищену температуру, чи має хронічне захворювання, до прикладу псоріаз, її організм потребує на даний момент відпочинку і лікування, а не навантаження. То ж спочатку турбуємось про себе і свій стан здоров'я, а вже потім — рятуємо інших.

Якщо ви не знайшли протипоказів у списках, значить потенційно ви можете бути донором крові. Та все ж звертаємо увагу, що список — це основа і в ньому є далеко не всі вказані випадки, враховуючи які людина не може стати донором. Детальнішу інформацію Ви можете дізнатися в лікарів центрів крові чи відділів переливання крові.

Ви дізнались, що можете бути донором крові, що робити далі? Все досить просто, достатньо обрати центр крові чи реципієнта, якому ви хочете допомогти і запланувати кроводачу на зручний для вас день. Жодних попередніх аналізів крові чи довідок не потрібно!

А що ж робити, якщо я не знаю свою групу крові? Ну що ж, і тут у нас є для вас хороша новина. В центрі крові вам визначать групу крові і навіть буде зроблено медогляд.

Бути донором — це відповідально, тому варто дотриматись правил підготовки й харчування перед донацією.

Обов'язково потрібно взяти з собою документ, що посвідчує особу інакше ризикуєте не здати кров, тож не забудьте паспорт громадянина України та ідентифікаційний код.

Завдяки благодійній ініціативі #ВАРТОЖИТИ доставка донорів по м. Тернополю до Тернопільського обласного центру служби крові безкоштовна. Вказівки щодо можливостей скористатися даною послугою наведені за посиланням http://vartozhyty.com.ua/donor

Шановні донори, просимо Вас під час донації вказувати назву нашої установи, для потреб якої Ви здаєте кров чи її компоненти – «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина».

Після того як ви стали донором крові є правила відновлення, рекомендуємо Вам дотримуватись їх і через 60 днів можна знову стати донором крові!

Дякуємо за доброту, хоробрість, розуміння і підтримку!

Здавайте кров регулярно і залишайтеся здоровими!

Переглядів: 584 | Додав: andrewkutsenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar