Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2018 » Серпень » 15 » Годування грудьми – основа життя
09:12
Годування грудьми – основа життя

   За ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я з 1 по 7 серпня проводиться тиждень підтримки грудного вигодовування на тему: «Годування грудьми – основа життя». В 2015 році на Саміті ООН були визначені Цілі сталого розвитку до 2030 року. Грудне вигодовування – це ключовий елемент кожної з цілей сталого розвитку , який обумовлює благополучний початок життя, рівність, розвиток, закладає основи здоров’я та розумових здібностей, є важливою складовою турботи про світ, в якому ми живемо.

   У світі, повному нерівності, криз та бідності, грудне вигодовування вважається основою міцного здоров’я немовлят та матерів на все життя. Грудне вигодовування запобігає голоду та недоїданню в усіх його проявах і гарантує безпеку харчування для немовлят, навіть у час кризи. Без необхідності збільшувати витрати сім’ї на суміші,грудне вигодовування є недорогим способом годування немовлят, воно сприяє подоланню бідності. Харчування, продовольча безпека та подолання бідності є основою реалізації програми Організації Об’єднаних Націй «Цілі Сталого Розвитку».

   Цілі Всесвітнього тижня грудного вигодовування - 2018

ІНФОРМУВАТИ:
людей про те, як грудне вигодовування пов’язане з питаннями харчування, продовольчої безпеки та подолання бідності.

ЗАКРІПИТИ:
грудне вигодовування як один із ключових аспектів в рамках програми харчування, продовольчої безпеки та подолання бідності.

ЗАЛУЧИТИ ДО УЧАСТІ:
окремих осіб та організації, що працюють над цими .

ЗАОХОЧУВАТИ:
до дій, що сприятимуть грудному вигодовуванню, в рамках впровадження стратегій з харчування, продовольчої безпеки та подолання бідності. 

   Ми повинні докласти всіх зусиль для забезпечення росту, розвитку та виживання дітей в усьому світі.

   В ТОКПЦ «Мати і дитина» розроблений план заходів на 2018 рік по проведенню Всеукраінського тижня підтримки грудного вигодовування.

   2 серпня 2018року в ТОКПЦ «Мати і дитина» проведене засідання круглого столу і прес-конференції УОЗ Тернопільськоі обласної державної адміністрації , провідних спеціалістів закладу на тему : «Годування грудьми – основа життя» із засобами масової інформації(Обласна державна телерадіокомпанія, TV – 4, INTB, газети: «RIA +», «Вільне життя», «20хвилин»

   З 1-го по 7 серпня проведення тижня підтримки грудного вигодовування в перинатальному центрі висвітлювалось у засобах масової інформації: на каналах ТV -4, ТТБ, ІНТБ, в газеті «20хвилин».

   Протягом тижня весь медичний персонал ТОКПЦ «Мати і дитина» активно долучився до акції шляхом виступів у засобах масової інформації з питань грудного вигодовування. Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр“Мати і дитина” в 2003 році першим в області отримав статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», цей статус неодноразово був підтверджений впродовж 15років. А це означає , що медичний колектив закладу дотримується 12 принципів грудного вигодовування: Згідно плану проводиться підготовка медичного персоналу з питань підтримки грудного вигодовування . В перинатальному центрі «Мати і дитина» створена група підтримки матерів з грудного вигодовування, які мають власний позитивний досвід годування грудьми , можуть надати консультацію і підтримати маму, у якої виникають проблеми при годуванні. Консультанти надають інформаційну підтримку матерям щодо грудного вигодовування телефоном та при особистих зустрічах. При виписці з ТОКПЦ «Мати і дитина» породіллі забезпечуються пам’ятками про грудне вигодовування з номерами телефонів групи підтримки матерів, телефонами лікарів відділу спільного перебування матері і дитини. Постійно оновлюються інформаційно- просвітницькі матеріали у вигляді плакатів, буклетів, макетів з підтримки грудного вигодовування. В ТОКПЦ «Мати і дитина» успішно працює «Школа материнства», де проводять лекції психолог, неонатологи, акушер-гінекологи.

   Бажання кожної матері - виростити дитину здоровою, а грудне вигодовування є гарантом здоров'я та гармонійного розвитку малюків.

Переглядів: 759 | Додав: Andrew | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
avatar