Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2021 » Травень » 14 » Бесіда з психологом
09:49
Бесіда з психологом

Чи є серед ваших знайомих жінки, які при фізіологічній вагітності поводять себе так:

- лежать  цілими днями на дивані  і гортають сторінки в інстаграмі або переглядають відео про пологи та грудне вигодовування;

- їдять за двох (,, я ж вагітна!”);

- нудьгують, сумують за безтурботним ,,невагітним” життям;

- постійно слухають історії жінок з негативним досвідом пологів;

- не відвідують жодного заняття  Школи материнства ( ,,а нащо воно мені, все станеться само собою”)

- цілий день чекають, коли ж чоловік прийде з роботи, щоб пожалітися на свою тяжку жіночу долю;

- перед пологами з високим рівнем тривоги приходять в пологовий зал…

Сподіваюсь, що сьогодні таких вагітних жінок небагато. Більшість  вагітних знають, що цей період їх життя має бути особливо діяльним.

Поясню, що це означає. Діяльність має бути спрямована на покращення свого фізичного здоров’я та психоемоційного стану. Все добро, яке ви даєте собі в цей період, і є найкращим подарунком для малюка. Саме так !  Чим більше ви піклуєтеся про себе, тим більше піклуєтеся про свою дитину, що живе всередині вас.

Відповідальна жінка дотримується порад лікарів, які супроводжують вагітність і допомагають народити здорову дитину. Це навіть не обговорюється.

Ось яка діяльність може бути дуже корисною під час вагітності:

  • шукайте ресурси, які допоможуть відчувати радість материнства;
  • практикуйте релаксацію для вагітних та дихальні вправи;
  • займіться творчістю, арт-терапією , адже бути мамою в сучасному світі – це творчість найвищої якості. Отож ,розвивайте свої здібності вже сьогодні;
  • відвідуйте Групу підтримки матерів ( в період пандемії ви можете взяти  участь в прямих ефірах в instagram alla tymchak)
  •  завчасно дізнайтеся  про графік занять у Школі материнства (групові заняття онлайн, індивідуальні в кабінеті психолога);
  • якщо маєте страх перед пологами, високу особистісну чи ситуативну тривожність або якісь психосоматичні симптоми, отримайте консультацію психолога ( в кабінеті психолога або онлайн).

         Відомо, що невиражені емоції завжди будуть шукати вихід і знайдуть  собі інший шлях. Не найкращий. Бо це шлях через депресії, панічні атаки, нервові зриви, емоційні гойдалки, різноманітні блоки в тілі та ін.. Людина відчуває апатію та брак енергії.  Пам’ятайте, що ви головна особа в боротьбі за своє здоров’я.

Деякі жінки під час вагітності дійсно готові пізнати себе і своє життя, прийняти свої зміни, коли вони будуть ставатися, витратити власний час, здатні використовувати всі ресурси особистості . Знаю жінок, які почали свою терапію якраз в такий надзвичайний  період  життя. І це був чудовий подарунок і собі, і дитині.

Бажаю всім жінкам бути щасливими, наповненими позитивними емоціями,  здатними отримувати і дарувати любов!

Практичний психолог   Алла Михайлівна Тимчак

Переглядів: 503 | Додав: Andrew | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar