Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2015 » Березень » 14 » Акушери-гінекологи Тернопільщини покращили навички з надання початкової, реанімаційної і післяреанімаційної допомоги новонародженим
12:50
Акушери-гінекологи Тернопільщини покращили навички з надання початкової, реанімаційної і післяреанімаційної допомоги новонародженим

Акушери-гінекологи Тернопільщини покращили навички з надання початкової, реанімаційної і післяреанімаційної допомоги новонародженим
 

12.03.2015


     Переривчасті курси на теми «Початкова, реанімаційна і післяреанімаційна допомога новонародженим» та «Лікування маткових кровотеч» відбулися 11 березня в Тернопільській університетській лікарні.

     Лікарі акушери-гінекологи пологових та гінекологічних відділень, завідувачі відділень, лікарі неонатологи та лікарі-інтерни міста та області обговорювали проблеми надання реанімаційної допомоги новонародженим пологовими відділами І та ІІ рівнів. Аналізувала помилки, наслідки та шляхи вирішення даних проблем головний позаштатний спеціаліст-неонатолог департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Надія Пасяка.

      Про початкову допомогу - підготовку в пологовому залі, визначення потреби, послідовні кроки необхідних дій - присутні дізналися від завідувача відділення інтенсивної терапії новонароджених Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина» Нелі Скубенко.

     В рамках переривчастих курсів Неля Скубенко також розповіла про реанімаційні заходи, їх потребу, необхідні дії, оцінку стану та критерії ефективності.

     Завідувач кафедри акушерства та гінекології №2, доктор медичних наук, професор Світлана Геряк презентувала доповідь «Екстрена терапія в лікуванні маткових кровотеч».

     Нові підходи до застосування тривалої терапії аномальних маткових кровотеч запропонувала доцент кафедри акушерства та гінекології №2, клінічною базою якої є Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина», Наталія Багній.

     Завідувач кафедри акушерства та гінекології №1 ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського, професор Лариса Маланчук розповіла про сучасний погляд на діагностику та лікування аномальних маткових кровотеч та деталізувала принципи лікування постгеморагічних анемій.

     Наприкінці заходу виступила голова обласної Асоціації неонатологів, завідувач кафедри педіатрії №2 ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського, професор Галина Павлишин, яка обгрунтувала передумови та потребу уніфікованого клінічного протоколу «Початкова, реанімаційна і післяреанімаційна допомога новонародженим» в умовах сучасних відділень та палат інтенсивної терапії новонароджених.

Переглядів: 666 | Додав: Andrew | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar