Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2016 » Серпень » 9 » Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування «Грудне вигодовування – ключ до сталого розвитку»
18:45
Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування «Грудне вигодовування – ключ до сталого розвитку»

Проведений круглий стіл і прес – конференція УОЗ із засобами масової інформації

 

 Тема: Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування «Грудне вигодовування – ключ до сталого розвитку»

  3 серпня 2016 р за адресою  м. Тернопіль вул. Замкова ,10 ,(КЗТОР «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» у виписній кімнаті відбувся круглий стіл і прес – конференція УОЗ із засобами масової інформації.

Тема тижня грудного вигодовування говорить про те, що грудне вигодовування – є ключовим елементом, який заставляє нас задуматись про те, якою цінністю є наше благополуччя на самому початку життя, як поважати один одного і турбуватися про світ, в якому ми живемо. Рух за грудне вигодовування дозволяє об’єднати цілий ряд проблем розвитку протягом наступних 15 років (до 2030 року) для досягнення максимального ефекту. Грудне вигодовування зв’язане з Цілями Сталого  Розвитку декількома шляхами. Матеріали Всесвітнього Тижня грудного вигодовування будуть охоплювати головні ланки, що пов’язують грудне вигодовування з Цілями Сталого  Розвитку по наступним пунктам:

  1. Безпечність харчування і продуктів.
  2. Здоров’я, благополуччя і виживання.
  3. Навколишнє середовище і зміна клімату.
  4. Продуктивність праці, розширення прав і соціальний захист.
  5. Стійкі партнерські відносини і норми закону.

Кроки WABA в тиждень підтримки грудного вигодовування :

  •  Інформування  населення про нові Цілі Сталого  Розвитку і яким чином вони перетинаються з грудним вигодовуванням і харчуванням дітей грудного і молодшого віку.
  • Надійний якір – зробити грудне вигодовування надійним якорем для стійкого розвитку.
  • Активізація . Ініціювати різноманітні акції на всіх рівнях підтримки грудного вигодовування і харчування дітей грудного і молодшого віку в новій ері ЦСР.
  • Втягнення. Втягувати і співпрацювати з широким колом учасників, які займаються питаннями просування, захисту і підтримки грудного вигодовування.

Ці питання висвітлив у своєму виступі Волошин Володимир Григорович   – в.о  головного  спеціаліста  акушер – гінеколога  УОЗ облдержадміністрації, завідуючий відділенням екстрагенітальної патології  КЗТОР «ТОПКЦ «Мати і дитина». Якимчук Валентина Дмитрівна – в.о. головного лікаря КЗТОР «ТОПКЦ «Мати і дитина»  розповіла про  організацію Програми підтримки грудного  вигодовування в КЗТОР  «ТОПКЦ «Мати і дитина». Вона наголосила на тому, що КЗТОР  «ТОПКЦ «Мати і дитина» був першим закладом в Тернопільській області, який акредитований на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини», й де були впроваджені сучасні принципи ведення лактації та грудного вигодовування : спільне перебування матері і дитини, збереження теплового ланцюжка, вигодовування дитини за вимогою, відмова від використання пляшечок, пустушок поширення інформації про переваги грудного вигодовування серед населення. На даний час в оновленому і реконструйованому приміщенні є всі можливості для реалізації принципів ЦСР.

 Про переваги грудного вигодовування для немовлят  доповіла  Васьковець    Світлана       Захарівна – завідуюча відділенням новонароджених, які перебувають спільно з матерями КЗТОР      «ТОПКЦ «Мати і дитина». Вона наголосила, що батьки мають обовязково знати, про те, що діти, яких вигодували матері грудьми, значно рідше хворіють на  алергічні захворювання,  хвороби органів дихання, шлунково-кишкового тракту,  інфекційні кишкові захворювання, цукровий діабет, зайву вагу тіла.

       Грудне вигодовування як фактор збереження здоров’я матерів – такою була тема доповіді  Тєпцової  Ірини Серафимівна – завідуючої  відділенням спільного перебування матері та дитини КЗТОР «ТОПКЦ «Мати і дитина».Вона звернула увагу, що відразу після пологів раннє прикладання дитини до грудей матері буде сприяти скороченню матки, таким чином попередить післяпологову кровотечу. Годування грудьми «за вимогою малюка» в перші дні після пологів забезпечить адекватне до потреб немовляти прибування молозива, буде профілактикою застою молока та болючості молочних залоз. Під час грудного вигодовування в організмі матері виробляються захисні гормони, що знижують ризик виникнення в майбутньому раку грудей, матки і яєчників.. Також було доведено, що грудне вигодовування може запобігти розвитку в організмі жінки остеопорозу – захворюванню кісток, що розвивається після менопаузи. Чим довше жінка годує грудьми, тим більше шансів у неї залишатись молодою та здоровою.

Про роботу школи материнства по пропаганді грудного вигодовуваннядоповіла

Тимчак Алла Михайлівна – психолог  КЗТОР      «ТОПКЦ «Мати і дитина», а вагітна молода матуся поділилась  своїм досвідом грудного вигодовування Про грудне вигодовування як метод післяпологової контрацепції повідомив  Кашуба Павло Володимирович – завідуючий консультативною жіночою консультацією з центром планування сімї КЗТОР «ТОПКЦ «Мати і дитина».

На завершення круглого столу журналісті ознайомили з оновленими відділеннями КЗТОР «ТОПКЦ «Мати і дитина».

Переглядів: 1262 | Додав: Andrew | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar