Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2019 » Вересень » 5 » Тиждень підтримки грудного вигодовування. Звіт
18:58
Тиждень підтримки грудного вигодовування. Звіт

З 1 по 7 серпня 2019року за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я

проводився тиждень підтримки грудного вигодовування.

 

Дата проведення Тижня підтримки грудного вигодовування обрана невипадково, адже в цей день у 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Декларацію підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ. Проходить акція під егідою WABA — Міжнародного Союзу, що об’єднує організації та приватних осіб, які вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком. Ця організація присвячує свою роботу захисту, освіті і підтримці цих прав. WABA працює в тісному співробітництві з ЮНІСЕФ.

У 2019 році гасло Всесвітнього Тижня підтримки грудного вигодовування звучить так: «Розширюючи права та можливості батьків – сприяємо грудному вигодовуванню!».

Гендерна рівність в питаннях соціального захисту батьків сприяє створенню умов для грудного вигодовування.

Медична спільнота України підтримує усі кроки держави на шляху до гендерної рівності і допомагає її досягти, виконуючи та втілюючи в життя Розширену Ініціативу ВООЗ/ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини» відповідно до наказу МОЗ України від 28.10.2011 № 715 «Про подальше впровадження Розширеної Ініціативи ВООЗ/ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини» в Україні».

Сімейні пологові зали, партнерські пологи, участь чоловіків у догляді за малюком у післяпологовому відділенні, участь обох батьків у виходжуванні дитини методом «мама кенгуру», святкування Тижня підтримки грудного вигодовування цілими родинами - це не що інше, як гендерна рівність батьків.

Завдання  Всеукраїнського Тижня підтримки грудного вигодовування 2019:

- інформувати населення про зв’язок між гендерною рівністю в області соціального захисту батьків і грудним вигодовуванням;

- зміцнювати усвідомлення важливості підтримки батьків та гендерної рівності в суспільстві з метою підтримки грудного вигодовування;

- співпрацювати з громадянами та організаціями з метою підвищення ефективності нашої діяльності;

- активізувати діяльність в області гендерної рівності в сфері соціального захисту батьків, з метою популяризації грудного вигодовування.

КНП ТОКПЦ «Мати і дитина» ще з 2003року має статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», а це означає , що медичний колектив закладу дотримується 12 принципів грудного вигодовування. В КНП ТОКПЦ «Мати і дитина» розроблений план заходів на 2019рік по проведенню Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування. Згідно плану проводиться підготовка медичного персоналу з питань підтримки грудного вигодовування.

1 серпня 2019року в КНП ТОКПЦ «Мати і дитина» проведене засідання круглого столу і прес-конференція УОЗ Тернопільської обласної державної адміністрації , провідних спеціалістів закладу на тему : «Розширюючи права та можливості батьків – сприяємо грудному вигодовуванню!» із засобами масової інформації (Обласна державна телерадіокомпанія, TV – 4, INTB, газети:« RIA +»,«Вільне життя»,«20хвилин»)

Протягом Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування медичний персонал КНП ТОКПЦ «Мати і дитина» активно долучився до акції шляхом виступів у засобах масової інформації з питань грудного вигодовування. В КНП ТОКПЦ «Мати і дитина» заохочуються партнерські пологи, участь батьків у догляді за новонародженими, створена група підтримки матерів з грудного вигодовування. Медичний персонал відділень допомагає матерям налагодити і підтримати грудне вигодовування. При виписці з КНП ТОКПЦ «Мати і дитина» породіллі забезпечуються пам’ятками про грудне вигодовування з номерами телефонів групи підтримки матерів, телефонами лікарів відділення спільного перебування матері і дитини. Постійно оновлюються інформаційно- просвітницькі матеріали у вигляді стендів , буклетів з питань підтримки грудного вигодовування. В КНП ТОКПЦ «Мати і дитина» успішно працює «Школа материнства», де проводять лекції психолог, неонатологи, акушер-гінекологи.

 

Переглядів: 527 | Додав: Andrew | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar