Головна | Мій профіль | Вихід| Вхід                   УВАГА ! Сайт перинатального центру змінюється та переїжджає на інший ресурс. Нова адреса https://mid.te.ua


Групи

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Flag Counter
Головна » 2020 » Червень » 22 » Міфи про донорство крові
10:19
Міфи про донорство крові

МІФИ ПРО ДОНОРСТВО КРОВІ

(за матеріалами donor.ua)

 

Міф №1. Донорство крові - це небезпечно

На сьогодні донорство крові - це абсолютно безпечна та життєво необхідна процедура. В усьому світі мільйони громадян здають кров без зайвих закликів та прохань. Для взяття крові використовуються лише одноразові та стерильні системи, що індивідуальні для кожного донора.

Міф №2. Є потреба лише в рідкісних видах крові

Це не так. Потреба в крові - як рідкісних, так і поширених груп потрібна завжди. Якщо ви здаєте кров не конкретному реципієнту, то ця кров поступає в загальний банк крові та використовується в ситуаціях, коли реципієнту потрібне негайне переливання крові. Більш того, чим популярніша група крові, тим більше її потрібно, так як більше людей потребують саме вашої групи крові.

Міф №3. Донорство - це страшно, боляче і довго

Насправді, єдиним неприємним моментом протягом всієї процедури є укол голкою, що навряд чи можна назвати “страшною і болючою” процедурою. Порізи та удари, з якими ми зіштовхуємось ледь не щодня завдають значно більшого болю. До того ж, донація крові триває не більше 10 хвилин.

Міф №4. Я постійно чую, що хтось здає кров, тому не бачу сенсу йти самому

Про донорство багато говорять в ЗМІ та на телебаченні, знімають соціальну рекламу, організовують акції, але статистика говорить, що лише 5% від тих, хто не має протипоказань щодо донорства (а це близько 60% населення планети), насправді стають донорами крові.

Міф №5. В мене заберуть занадто багато крові й це призведе до погіршення здоров’я

В організмі дорослої людини знаходиться близько 5,6 л крові, в той час коли за один раз забирають 450-470 мл - занадто мало, щоб нанести шкоду вашому організму. До того ж організм історично звик до незначної частини крові внаслідок травм та складних природних умов, тому швидка регенерація (відновлення) закладена в нас біологічно.

 

Переглядів: 530 | Додав: andrewkutsenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar